Aktiviteter 2017

10 okt höll föreningen Höststämma på Fyren (Sundsgården). Hans Pettersson gav olika tips på hur man kan få en mer tilltalande och roligare trädgård om vintern. Han visade oss även fina träd och buskar. Vi fikade, tittade på bilder från sommarens trädgårdsvisningar och hade lotteri.  
20 augusti Trädgårdsvandring hos Kina Bergenudd Korak, Ljusterleden, Luleå

 

20 augusti Trädgårdsvandring hos Laila Carlander, Sjöfartsgatan, Svartöstan, Luleå

 

16 augusti Trädgårdsvandring hos Kristina Brännström, Selet

 

16 augusti Trädgårdsvandring hos Minna Korak, Selet

 

16 augusti Trädgårdsvandring hos Lena Isaksson, Ale

 

5 augusti, endags trädgårdsresa till Åkullsjön m m. Fint väder, förutom när vi kom fram till Åkullsjön. Första stoppet hos Katrin Öhlund i Trundön. Så fint dom har där och utökar, fastän det redan är stort nog och mycket att hålla i ordning.
Nästa stopp hos Oves perenner, som är generös med kaffe, mackor och tårta samt rabatter.

 

Nästa stopp på Maggans djungelkiosk i Hortlax. Lunch i Burträsk och inköp av ostar.  
Sedan vidare till Rosariet i Åkullsjön. Martin Beyer berättade om rosorna och hur allt startade och fungerar med odlingen där.


Besök hos Annicas trädgård i Öjebyn på hemresan. Efter diverse inköp av växter m m åkte vi hemåt. Det blev en lång och innehållsrik dag.
Trädgårdsvandring den 26 juli hos Lena och Peter Kågström i Långnäs. Många besökare och strålande väder. Fantastiskt vackert, både vad gäller växter och trädgårdstillbehör. Dessutom gott fika.

16 juli TrädgårdsSTAfetten hos Margareta Widgren Laila Carlander (flyttad till 20 augusti)

 


Det blev en lyckad växtmarknad 10 juni i Notviken, vid Notviksgården. Det var mycket folk och fint väder. Många gjorde fynd bland lokalodlade växter. Flera tog sig tid att sitta ner och fika, som man också kunde köpa där.

4 april var det Vårstämma på Fyren i restaurang Lagunen. Bildspel visades från sommarens resa till Skåne.Vi hade Årsmöte i föreningen. Det bjöds på gott fika. Laila Carlander föreläste, berättade och läste utvalda stycken från sin bok "Våra älskade trädgårdsrum i norr". Hon skriver så poetiskt och målande om trädgårdslivet, samtidigt som hon ger värdefulla trädgårdstips. Boken bygger på besök i olika trädgårdar kring Norrbottens kustland

26 april föreläste Helen Isaksson om fröhantering och frösådd på Ebeneser. Hon är en erfaren och duktig odlare och hon lärde ut hur man lyckas med sin frösådd.  

5 mars föreläste hortonom Maria Sandström på Ebeneser. Trots det vackra vårvintervädret kom många och lyssnade och fick en massa odlingstips för kallt klimat. Några köpte även hennes bok,"Trädgård i kallt klimat".


 

Sidan senast uppdaterad 2017-11-07
Webbmaster